Jippie!

Det som jag inte trodde skulle hända inom överskådlig framtid har hänt, vi har skaffat ett hem! En trea på Roslagsgatan, i vad de som känner till Stockholm lite kallar Sibirien.

Sibirien är ett informellt område i stadsdelen Vasastaden i Stockholms innerstad. Området tillhör Norrmalms stadsdelsområde. Namnet är ett öknamn som uppstod när området bebyggdes under senare delen av 1800-talet. Det ansågs då som avlägset beläget i Stockholmoch det kunde kännas som en "förvisning" att behöva flytta dit. Roslagsgatan och Vanadislunden anses ligga mitt i Sibirien. Området ligger numera centralt men benämningen har levt kvar och används än idag. -från Wikipedia

Med tanke på att det tar ca 2 minuter till Odenplan och drygt 10 minuter att promenera till Stureplan så känns det rätt okej att vara "förvisad". Speciellt eftersom det finns massor av restauranger, cafér och parker i närheten.



1 kommentar:

Marie sa...

Wow, den är ju fantastisk!
Vad avundsjuk jag blir, vi letar ju också efter nytt, i och för sig ett hus men det tar sån tid. Vi hittar inget vi gillar. Imorgon ska vi titta på ett hus med furu precis överallt, inte min smak direkt men det har potential att bli bra med massa målarfärg.